Daag vakantiestress

Drenthe Magazine
Interviews met spanning
8 juli 2018
Er Gaat Niets Boven Groningen
12 september 2018

Vakantie

De zomervakantie is het moment om even te ontspannen en bij te tanken van het drukke leven. Als freelancer heb ik het vlak voor de zomer meestal erg druk. Veel opdrachtgevers willen ‘nog even snel’ iets af hebben, voor de zomerperiode aanbreekt.

Dit jaar leek het anders te zijn. Na een enorm drukke periode waarbij ik wel voor tien opdrachtgevers tegelijk aan het werk was, brak er in mei een rustiger periode door. Ik besloot er maar even van te genieten, want het was de afgelopen vijf à zes jaar nog niet eerder voorgekomen. En zo kon ik mij en ons gezin rustig voorbereiden op de komende vakantie.

Toch kwam er twee weken voor vertrekdatum een opdracht voor het schrijven van vijf artikelen en misschien nog een paar meer. Prima natuurlijk en ook heel leuk. De aangekondigde ‘vijf en misschien nog een paar meer’ werden uiteindelijk achttien artikelen, zodat ik vlak voor mijn vakantie toch nog even flink aan de bak moest.

De vakantietijd schijnt een grote aanleiding te zijn voor stress. In een artikel van Gezondheid en co lees ik dat 40% van de werkende Nederlanders last van stress heeft in de periode voordat ze op vakantie gaan.

Vakantiestress besloot ik niet toe te laten, met als gevolg onder andere het vergeten van medicijnen (de hele thuisapotheek was ik gewoon vergeten) en nog een paar zaken die ik normaal gesproken prima voor elkaar heb tijdens de vakantie. Maar ach, het was vakantie en wat maakt het dan allemaal uit?

Terug van vakantie zijn we weer helemaal ontspannen en kunnen we er weer tegenaan. Alhoewel het met de hitte in Nederland niet meevalt om weer aan het werk te gaan. De zomerperiode heb ik het meestal nooit zo druk, dus ik kan er rustig weer in komen. Daar gaat mijn telefoon. Of ik vijf artikelen en misschien nog een paar meer kan schrijven…

Comments are closed.