Schoenmaker blijf bij je leest

Herfst
15 november 2016
Lef of ondernemerschap?
23 april 2017
Denderz Groningen

Denderz Groningen

Onlangs was ik in Groningen. Op zoek naar een plek om te lunchen liepen we in Westerhaven binnen bij Denderz, een nieuw café dat zich richt op ouders met kleine kinderen. Gelukkig waren mijn 17-jarige dochter en ik ook welkom! Naast dat het een heerlijke lunch was, werd ik gefascineerd door de aanpak van de eigenaren. Ze hadden een eigentijdse ontmoetingsplek gecreëerd voor jonge gezinnen met horeca (voor koffie en lunch), een winkel met kinderkleding en speelgoed en een leuke speelhoek voor de kinderen. Maar naast dat, zag ik dat ze een keer in de maand een Early Dinner organiseren voor groot en klein. En iedere woensdag en zaterdag is er een kinderkapper. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd voor ouders of voor kinderen. Men kan er ook terecht voor kinderfeestjes of afhuren van de locatie voor een feest met kinderen. Bij navraag bleek dat eigenaren Lucinda en Jessica (27 en 29 jaar) het concept waren gestart door middel van crowdfunding.

Branchevervaging is het mixen van verschillende assortimenten. Zoals een tuinzaak die een restaurant in de winkel opent om mensen langer binnen te houden. Denderz is een creatieve vorm van branchevervaging waarbij je je richt op een bepaalde doelgroep of lifestyle en niet op product. Maar soms wordt branchevervaging toegepast op zo’n manier dat het niet meer duidelijk is met wat voor bedrijf je nu te maken hebt. Een lijstenmaker die ook wol verkoopt, een levenscoach die ook websites bouwt, een schilder die ook logo’s ontwerpt. Op het moment dat de gecombineerde branches elkaar niet aanvullen zet ik hier mijn vraagtekens bij. Wat voor boodschap zend je als bedrijf daarmee uit? Dat je overal goed in bent? Of dat je misschien wanhopig op zoek bent naar klanten? Zonder focus is het schieten met hagel in de hoop iets te raken.

Startende ondernemers krijgen ook niet voor niets vaak het advies: Durf te kiezen. Een onderneming heeft meer kans van slagen als je je op een specifieke doelgroep richt. En dat hebben ze bij Denderz heel goed begrepen.

Bekijk de website van Denderz.

Comments are closed.